Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Alimentatie verzekering

Als alleenstaande ouder of alleenstaande zonder kinderen, kan alimentatie na de scheiding een onmisbaar deel van het inkomen vormen. Gelukkig is het mogelijk om uw alimentatie-inkomsten te verzekeren. U kunt zowel de partneralimentatie als de kinderalimentatie verzekeren. Hieronder staan de meest gestelde vragen over deze alimentatieverzekering.

Wat kost het om mijn alimentatie te verzekeren?
Een alimentatieverzekering is relatief goedkoop. U betaalt gedurende de gehele looptijd de premie zoals deze bij aanvang van de verzekering is afgesproken. Bij aanvang van de verzekering betaalt u voor de bemiddeling een eenmalige vergoeding. Deze bemiddelingskosten zijn de vergoeding voor de werkzaamheden die nodig zijn om de alimentatieverzekering voor u tot stand te laten komen.

Ik ontvang nu partneralimentatie. Wat gebeurt er als mijn ex-partner overlijdt?
Een scheiding betekent niet dat de verplichting vervalt om financieel voor elkaar te zorgen. Vaak betaalt de ex-partner met het hoogste inkomen aan de andere partner partneralimentatie. Indien u partneralimentatie ontvangt, wordt u afhankelijk van de betaling van uw ex-partner. Bij overlijden van de alimentatieplichtige stopt ook de alimentatiebetaling en wordt u geconfronteerd met een terugval in uw inkomen. Indien er sprake is van kinderalimentatie valt ook dit inkomen weg. Daarvoor in de plaats kunnen er wel nieuwe bronnen van inkomsten ontstaan. Bijvoorbeeld een bijzonder nabestaandenpensioen (pensioen na overlijden van uw ex- partner) of een halfwezenuitkering voor de kinderen vanuit een pensioenfonds van de overleden ex- partner. Ook kan er sprake zijn van een uitkering op grond van de algemene nabestaandenwet (ANW). De Scheidingsplanner brengt al deze zaken voor u in kaart. Zodat u inzicht krijgt in de gevolgen van het overlijden van uw ex-partner en uw eigen inkomsten daarna.

Het verschil tussen een alimentatieverzekering en een overlijdensrisicoverzekering
De alimentatieverzekering is een verzekering speciaal bedoeld voor alimentatiegerechtigden. Alimentatie is onder te verdelen in partneralimentatie en kinderalimentatie. De gangbare looptijd voor partneralimentatie is 12 jaar. De duur van de alimentatie voor kinderen is vaak tot de 21e verjaardag van het kind. Dit zijn dus verschillende looptijden, zeker als u meerdere kinderen heeft van verschillende leeftijden.

De alimentatieverzekering biedt u de mogelijkheid om deze verschillende dekkingen en looptijden eenvoudig te berekenen. Bij een ‘gewone’ overlijdensrisicoverzekering verzekert u een kapitaal dat in één keer tot uitkering komt bij het overlijden van uw ex-partner. Dit bedrag is niet specifiek afgestemd op uw situatie waardoor de kans bestaat dat u teveel premie betaalt. De alimentatieverzekering betaalt per maand uit gedurende de alimentatieperiode.

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact formulier invullen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken
Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen