Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00
Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

Alimentatie verzekering

Als alleenstaande ouder of alleenstaande zonder kinderen, kan alimentatie na de scheiding een onmisbaar deel van het inkomen vormen. Gelukkig is het mogelijk om uw alimentatie-inkomsten te verzekeren. U kunt zowel de partneralimentatie als de kinderalimentatie verzekeren. Hieronder staan de meest gestelde vragen over deze alimentatieverzekering.

Wat kost het om mijn alimentatie te verzekeren?

Een alimentatieverzekering is relatief goedkoop. U betaalt gedurende de gehele looptijd de premie zoals deze bij aanvang van de verzekering is afgesproken. Bij aanvang van de verzekering betaalt u voor de bemiddeling een eenmalige vergoeding. Deze bemiddelingskosten zijn de vergoeding voor de werkzaamheden die nodig zijn om de alimentatieverzekering voor u tot stand te laten komen.

Ik ontvang nu partneralimentatie. Wat gebeurt er als mijn ex-partner overlijdt?

Een scheiding betekent niet dat de verplichting vervalt om financieel voor elkaar te zorgen. Vaak betaalt de ex-partner met het hoogste inkomen aan de andere partner partneralimentatie. Indien u partneralimentatie ontvangt, wordt u afhankelijk van de betaling van uw ex-partner. Bij overlijden van de alimentatieplichtige stopt ook de alimentatiebetaling en wordt u geconfronteerd met een terugval in uw inkomen. Indien er sprake is van kinderalimentatie valt ook dit inkomen weg. Daarvoor in de plaats kunnen er wel nieuwe bronnen van inkomsten ontstaan. Bijvoorbeeld een bijzonder nabestaandenpensioen (pensioen na overlijden van uw ex- partner) of een halfwezenuitkering voor de kinderen vanuit een pensioenfonds van de overleden ex- partner. Ook kan er sprake zijn van een uitkering op grond van de algemene nabestaandenwet (ANW). De Scheidingsplanner brengt al deze zaken voor u in kaart. Zodat u inzicht krijgt in de gevolgen van het overlijden van uw ex-partner en uw eigen inkomsten daarna.

Het verschil tussen een alimentatieverzekering en een overlijdensrisicoverzekering

De alimentatieverzekering is een verzekering speciaal bedoeld voor alimentatiegerechtigden. Alimentatie is onder te verdelen in partneralimentatie en kinderalimentatie. De gangbare looptijd voor partneralimentatie is 12 jaar. De duur van de alimentatie voor kinderen is vaak tot de 21e verjaardag van het kind. Dit zijn dus verschillende looptijden, zeker als u meerdere kinderen heeft van verschillende leeftijden.

De alimentatieverzekering biedt u de mogelijkheid om deze verschillende dekkingen en looptijden eenvoudig te berekenen. Bij een ‘gewone’ overlijdensrisicoverzekering verzekert u een kapitaal dat in één keer tot uitkering komt bij het overlijden van uw ex-partner. Dit bedrag is niet specifiek afgestemd op uw situatie waardoor de kans bestaat dat u teveel premie betaalt. De alimentatieverzekering betaalt per maand uit gedurende de alimentatieperiode.

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen? Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "Ik raad De Scheidingsplanner iedereen…"

  Door: LB Geplaatst op: 20-08-2018
  Vestiging: Gouda
  De adviseur heeft alles helder… lees meer
 • "Uitstekende dienstverlening"

  Door: HJ Geplaatst op: 20-08-2018
  Vestiging: Gouda
  Ik vond het een hele… lees meer
 • "Prettige manier van werken"

  Door: EV Geplaatst op: 14-08-2018
  Vestiging: Berkel en Rodenrijs
  De adviseur nam de tijd… lees meer
 • "Goede begeleiding"

  Door: BD Geplaatst op: 14-08-2018
  Vestiging: Berkel en Rodenrijs
  Alles was duidelijk en professioneel lees meer
 • "Jazeker zal ik doorverwijzen"

  Door: FK Geplaatst op: 31-07-2018
  Vestiging: Zwaag
  Veel papierwerk maar dat zal… lees meer
Meer beoordelingen