Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00
Waarom de Scheidingsplanner
 • Begeleiding van begin tot eind
 • Oplossings- en toekomstgericht
 • Met financieel en fiscaal advies
 • Informele wijze en heldere taal
 • Oog voor de emoties
 • Inclusief juridische afwikkeling

Ik ben al gescheiden

Ik ben al gescheiden

U bent al begonnen aan het vormgeven van uw nieuwe leven. In het begin voelt het wankel maar na een tijdje blijkt dat u, met alle bagage die u uit eerdere relaties hebt meegenomen, ook beter weet wat u wel en niet wilt.

Hopelijk zijn u en uw ex-partner on speaking terms. Na de periode van verandering komt er meer lucht en vrijheid. Uw leven wordt niet meer gedomineerd door de echtscheiding en u krijgt uw eigen leven terug. Dat geeft rust en u voelt zich beter.

Bij het maken van afspraken tijdens het scheidingstraject heeft u zo goed mogelijk proberen voor te stellen hoe uw nieuwe leven er uit zou zien. Nu zijn er toch bepaalde zaken die u liever anders zou willen zien.

Wat is uw situatie?

Ik wil een andere omgangsregeling met de kinderen

Het is heel normaal dat het ouderschapsplan na een vastgestelde periode opnieuw geëvalueerd wordt omdat de kinderen andere behoeften hebben gekregen. Een omgangsregeling voor een kind van 3 is immers heel anders dan voor kind van 13. De kinderen worden ouder geworden en gaan bijvoorbeeld al naar de middelbare school. Of u heeft een andere baan of andere werktijden. Allemaal zaken waardoor een andere omgangsregeling beter zou werken.

Tijd voor nieuwe afspraken

Een wijziging in de omgangsregeling regelt u hier liefst samen. U weet als ouder immers het beste wat goed is voor uw kinderen. Overleg de veranderingen eerst samen en bespreek ze daarna met de kinderen. De Scheidingsplanner kan u helpen om tot nieuwe afspraken te komen en een ouderschapsplan op te stellen of te wijzigen.

Meer informatie

> Wijzigen ouderschapsplan

Mijn partner komt de afspraken niet na

Als u ex-partner de gemaakte afspraken niet nakomt is dat niet alleen vervelend, maar het kan ook financiële consequenties voor u meebrengen. Belangrijk is dat u het gesprek aangaat met uw ex-partner. Verbeter bijvoorbeeld de onderlinge communicatie, stel vragen en ga op zoek naar de reden dat uw partner de gemaakte afspraken niet nakomt. De Scheidingsplanner kan u hierbij assisteren. Wij gaan samen met u in gesprek met uw ex-partner om te zoeken naar een mogelijke oplossing.

Als het een oplossing in goed overleg niet haalbaar is, zijn er diverse wegen die u kunt bewandelen. Als uw ex-partner niet meer betaalt kunt u bijvoorbeeld het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) inschakelen. Als afspraken in de omgangregeling niet worden nagekomen, dient u altijd eerst goed de behoeften van de kinderen af te wegen. Belangrijk is om de kinderen lekker kind te laten zijn. Het is belangrijk dat ze bij beide ouders terecht kunnen en zich vrij kunnen uiten bij beide ouders.

Wilt u verdere stappen ondernemen, schep dan altijd duidelijkheid ten behoeve van de kinderen. En als het samen niet lukt nieuwe afspraken te maken, over wat voor onderwerp dan ook, is het inschakelen van een echtscheidingsadvocaat helaas onvermijdelijk.

Meer informatie

> Wijzigen ouderschapsplan
> Herberekenen alimentatie

Ik wil nieuwe financiële afspraken maken

Sinds het uitspreken van de scheiding kunnen er veranderingen hebben plaatsgevonden. Een van de ex-partners is bijvoorbeeld gaan samenwonen, is zijn baan kwijtgeraakt of heeft een kind gekregen. Ook kan het zijn dat er veranderingen in de wet zijn doorgevoerd, waardoor ook uw besteedbaar inkomen is veranderd.

Afspraken bij een scheiding worden altijd gemaakt op basis van de omstandigheden die op dat moment gelden, zoals uw inkomen, de leeftijd van de kinderen en uw vermogen. Na de scheiding gaan dingen veranderen. De meeste veranderingen hebben financiële consequenties en kunnen aanleiding zijn om weer opnieuw om de tafel te gaan en de gemaakte afspraken te herzien.

Als één van de twee ex-partners zijn of haar afspraken niet meer kan of wil nakomen is deze partner zelf verantwoordelijk om dit bij de ex-partner aan te kaarten. Zo kunnen bijvoorbeeld wijzigingen in de kinderalimentatie of partneralimentatie bewerkstelligd worden. Belangrijk is ook dit in onderling goed overleg gebeurt. De Scheidingsplanner assisteert u graag bij het maken van nieuwe afspraken. Zodat u niet te lang hoeft stil te staan bij de scheidingsperiode.

Meer informatie

> Herberekenen alimentatie

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje Wilt u liever eerst rustig ons scheidingsboekje lezen? Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start…”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Kwaliteit verzekerd

Gemiddeld wordt de scheidingsplanner beoordeeld met een
 • "Prima verlopen"

  Door: MW Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Goed geholpen lees meer
 • "Zeer tevreden"

  Door: BV Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Rotterdam
  Zonder de scheidingsplanner waren wij… lees meer
 • "Snelle afwikkeling"

  Door: DB Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Fijn geholpen lees meer
 • "Prima geholpen in een rot…"

  Door: D T Geplaatst op: 15-08-2019
  Vestiging: Spijkenisse
  Win zat precies tussen ons… lees meer
 • "Prima afhandeling en communicatie"

  Door: FN Geplaatst op: 30-07-2019
  Vestiging: Amsterdam
  Stefanie heeft ons bijzonder goed… lees meer
Meer beoordelingen