Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Hoeveel ouders heb jij?

Bij de Scheidingsplanner staan de kinderen in een scheiding centraal

In het rapport “Kind en ouders in de 21e eeuw”, adviseert de Staatscommissie Herijking Ouderschap om juridisch ouderschap voor meer dan twee ouders mogelijk te maken. Immers, zo zegt de commissie, steeds meer kinderen hebben ook daadwerkelijk meer dan twee ouders. Soms omdat er een donorvader of donormoeder betrokken is, soms omdat de ouders gescheiden zijn en de stiefouder ook zeer betrokken is.

Wat dat betreft past dit idee dan ook heus wel in de 21e eeuw. Toch vinden wij dit niet persé een goede ontwikkeling. Nu is het vaak al een heel gepas en gemeet om alle omgangsregelingen, kinderalimentatie en informatiestromen tussen juridisch ouders goed te regelen. En, zo is onze ervaring, dat geldt zeker niet alleen voor ouders die niet met elkaar door een deur kunnen. Ook de meest welwillende ouders worstelen vaak om alles voor de kinderen sluitend te krijgen. Wat als er nog een juridisch ouder bijkomt? Of twee? Het hele ouderschapsplaatje wordt er alleen maar complexer door. Niet doen dus!

 

Een ding is zeker: mocht dit plan doorgaan, dan wordt het nog belangrijker om hele goede afspraken over de kinderen te maken. Afspraken over omgang, financiën en opvoeding, waar iedereen zich in kan vinden. En die door een professional grondig worden doorgespit, getoetst en vastgelegd. Zodat iedereen tevreden is en zekerheid heeft over de toekomst. En een kind met oprechte trots kan zeggen dat hij vier superouders heeft!

Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen