Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Het bedrijf zag de scheiding niet aankomen…

Scheiden met een eigen onderneming

Ondanks alle horrorverhalen in de media, verloopt een groot deel van de scheidingen zonder al te veel problemen. Stellen die samen besluiten om uit elkaar te gaan, komen er vaak op een prettige manier uit. Maar als er in de gezamenlijke boedel ook een goedlopend bedrijf zit, kunnen ook harmonieuze scheiders ineens voor lelijke verrassingen komen te staan. En dan kan die scheiding waar je allebei achter staat toch voor een hoop hoofdbrekens zorgen.

Een goedlopend bedrijf staat voor vermogen. En dat betekent geld, maar slechts op papier. Want de aandelen die je ex-partner toebehoren, wil je natuurlijk in je bedrijf houden om dat gezond te houden. Helaas wil de bank dit meestal ook niet helpen financieren.

En zie hier, een probleem voor beide partijen. Immers, de ondernemer heeft een schuld en de andere partner een forse vordering. Die is dus die rijk op papier, maar niet op de bank. En dat heeft weer gevolgen voor allerlei andere zaken, zoals alimentatie, belastingen en toeslagen. Kortom, een goedlopend bedrijf is fijn, maar niet als je gaat scheiden. Zorg daarom voor de juiste bijstand, om ook je bedrijf netjes mee te laten scheiden. Want ook al begin je een nieuw leven na je scheiding, aan een succesvol bedrijf wil je het liefst zo min mogelijk veranderen.

Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken