Bel ons

werkdagen van 09:00 - 17:00

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Zet de eerste stap naar uw nieuwe toekomst! Bel 085 – 487 12 00 of vul uw gegevens in en wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

De Scheidingsplanner Friesland/Fryslân

058-2664085

friesland@scheidingsplanner.nl

Tsjerkepaed 3A
9081 AT Lekkum (Leeuwarden-Noord)
friesland@scheidingsplanner.nl < Bekijk op kaart

GRATIS KENNISMAKINGSGESPREK

Kwaliteit verzekerd

Wij doen ons werk op een deskundige en betrokken manier. We houden van korte lijnen en persoonlijk contact waarbij uw belangen centraal staan. Aan het einde van het traject vragen wij naar uw mening over onze dienstverlening. Als u op onderstaande link klikt, ziet u wat klanten van ons vinden.

Scheidingsplanner(s)


Ans Boomsma PFP

Ik ben Ans Boomsma (1965) zowel eigenaar als scheidingsadviseur / mediator voor de Scheidingsplanner in de regio Friesland/Fryslân met bezoeklocaties (op afspraak)  in Leeuwarden, Sneek,  Dokkum, Drachten,  Franeker, Harlingen, Heerenveen, Joure, Oosterwolde.

Ik vind het belangrijk om mensen, die op het kruispunt van hun leven staan, te voorzien van goed, integer en betrokken (financieel) scheidingsadvies.  (Lees meer)Jaap L. van der Meer FFP

Ik ben Jaap van der Meer (1964) Gecertificeerd Financieel Planner / Scheidingsmediator voor de Scheidingsplanner in de regio Friesland/Fryslân, getrouwd met Ans, met haar heb ik twee volwassen kinderen, we wonen in Lekkum (Leeuwarden-Noord) en spreken ook de Friese taal.

Mijn doel is om mensen die scheiden, te helpen bij het maken van (financiële) keuzes en voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Ik begeleid mijn cliënten tijdens een emotionele, moeilijke en veelal turbulente fase in hun leven en geef inzicht en overzicht, zowel op het emotionele als financiële vlak. Ik kan vrij snel aangeven waar men aan toe is en welke mogelijkheden er zijn. Hierdoor kan rust ontstaan en kunnen er beslissingen voor de toekomst genomen worden.  (Lees meer)


De Scheidingsplanner Friesland/Fryslân

Welkom bij de Scheidingsplanner Friesland/Fryslân, als financieel expert hét loket voor de volledige afwikkeling van uw echtscheiding, de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap of van uw samenleving.

Voor de meeste mensen is het scheidingsproces een zeer vervelende periode waar ze graag zo snel mogelijk doorheen willen zijn. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan, want er moeten nog wel ‘even’ afspraken worden gemaakt over de scheiding (vermogensverdeling, woning) en de periode daarna (ouderschapsplan, (kinder-) alimentatie en pensioenverevening). Stuk voor stuk onderwerpen waarvan de meeste mensen die uit elkaar gaan geen verstand hebben omdat ze het nog nooit meegemaakt hebben.

De Scheidingsplanner begeleidt u van A tot Z door dit hele proces. Of het nu om het pensioen, de eigen woning, de kinderen, de fiscale gevolgen, de alimentatie, de emoties, juridische zaken of uw eigen bedrijf gaat, bij ons vindt u alle expertise onder één dak. 
Wij werken indien nodig samen met gespecialiseerde familierechtadvocaten en notarissen.

Ons team bestaat uit Financieel Planners. Op onze contactpersonen-pagina, kunt u iets meer over ons persoonlijk te weten komen.

Dienstverlening

Wat kunnen wij voor u betekenen?

 • Wij stellen een vermogensverdeling op, gebaseerd op uw wensen en ideeën, uiteraard rekening houdend met eventueel van toepassing zijnde huwelijksvoorwaarden; 
 • Wij onderzoeken of één van u eventueel in de echtelijke woning kan blijven wonen; 
 • Wij onderzoeken of u dan wel uw vertrekkende partner een woning kan kopen of op zoek moet gaan naar een huurwoning; 
 • Wij berekenen eventuele partner- en kinderalimentatie; 
 • Wij geven aanvullend pensioenadvies, waarbij wij niet altijd standaard de Wet Pensioenverevening volgen; 
 • Wij begeleiden u bij het opstellen van een ouderschapsplan; 
 • Wij berekenen voor beide partners het netto besteedbaar inkomen na de scheiding; 
 • Wij kunnen u helpen bij alle fiscale vraagstukken; 
 • Wij stellen een convenant op; 
 • Wij zorgen voor de inschrijving van de echtscheiding

Aanvullende diensten 

 • Her-berekenen van partner- en kinderalimentatie. Indien de wederpartij niet mee werkt aan aanpassing van de alimentatie, kan een met ons samenwerkende advocaat u begeleiden in het traject richting de rechtbank; 
 • Het ten behoeve van advocaten, notarissen en mediators verzorgen van vermogensopzetten en -verdelingen, alimentatieberekeningen en oplossen van andere financiële vraagstukken. Tevens zijn wij vraagbaak en financiële sparringpartner voor deze partijen; 
 • Begeleider aan de zijlijn bij Collaborative Divorce of ‘overlegscheidingen’. Collaborative Divorce is een manier van scheiden waarbij de partners, hun eigen advocaten en overige betrokkenen samen werken op een manier die borg staat voor uit elkaar gaan met zoveel mogelijk respect. De Scheidingsplanner kan als financieel expert worden ingeschakeld bij een dergelijk traject.

Wie kunnen bij ons terecht 

Samen scheiden 
U kunt bij ons terecht als u samen tot een harmonieuze afwikkeling van uw scheiding wilt komen.

Apart strijden 
In sommige gevallen is het echter te emotioneel om samen met uw ex-partner aan één tafel te zitten of is er een te groot kennisverschil tussen u en uw ex, waardoor u het gevoel heeft dat u er met mediation niet goed uit gaat komen. In dit geval is het ook mogelijk om te kiezen voor eenzijdig financiële en juridische begeleiding door de Scheidingsplanner. 
Uw ex kiest dan voor een andere begeleider, bijvoorbeeld de accountant of een advocaat. 
U kiest er dan beiden voor om zelf aan de bal te blijven als het gaat om het maken van afspraken: u wenst er in onderhandeling uit te komen en zeker niet een knoop door de Rechter door te laten hakken. U bent dan namelijk onzeker over de uitkomst. Daarnaast is het een wetmatigheid dat als u het maken van onderlinge afspraken reeds nu aan een Rechter overlaat, bij de volgende keer wéér een Rechtszaak gevoerd moet worden omdat u niet geleerd heeft om met elkaar te overleggen. Dat betekent dat u bij een juridisch gevecht gerede kans loopt om opnieuw uw echtscheiding te moeten beleven als u nu een Rechter nodig heeft om tot afspraken te komen. Om over de bijbehorende kosten nog maar niet te spreken….

Ondernemers 
Wij hebben binnen ons team niet alleen veel kennis in huis voor ondernemers die gaan scheiden maar ook voor het begeleiden van financieel complexe echtscheidingszaken.

Tarief / werkwijze 

 • Wij werken in basis op uurtarief; – afhankelijk. Een kennismakingsgesprek van een half uur is altijd op onze kosten en verplicht u tot niets;
 • Afhankelijk van de complexiteit van de zaak en/of de mate van overeenstemming is het soms mogelijk tot een vast tarief te komen. We kunnen dat beoordelen tijdens het kennismakingsgesprek. 

Hoe nu verder?

Om daadwerkelijk te kunnen bepalen of wij iets voor u kunnen betekenen, kunt u een kennismakingsgesprek met ons inplannen. Aan de rechterzijde van deze pagina heeft u hiervoor de mogelijkheid. 
Na ontvangst van uw gegevens nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

U kunt natuurlijk ook eerst ons scheidingsboekje “Een nieuwe start……” (alles wat u moet weten over scheiden) aanvragen. Na ontvangst van uw gegevens wordt dit boekje u, op discrete wijze, toegestuurd. 
Kijkt u hiervoor op onze homepage. https://www.scheidingsplanner.nl/scheidingsboekje

U kunt telefonisch contact met ons opnemen om een afspraak in te plannen of om het informatiepakket aan te vragen. Bel dan 058-2664085.

Een afspraak in de avonduren of op zaterdag zijn bij uitzondering mogelijk.

 

Over ons

De Scheidingsplanner Leeuwarden en omstreken maakt onderdeel uit van de Scheidingsplanner Friesland/Fryslân. De Scheidingsplanner Friesland/Fryslân heeft 8 gesprekslocaties en begeleidt succesvol scheidingen in deze regio. Het team bestaat uit een Financieel Planner (PFP) een geregistreerd Financieel Planner (FFP) en samenwerkende gespecialiseerde familierecht advocaten en notarissen.

In Leeuwarden zijn wij op het volgende adres gevestigd (bezoek alleen op afspraak):

Tsjerkepaed 3A
9081 AT  Lekkum (Leeuwarden-Noord)

Onze ander vestigingen en gesprekslocaties vindt u in:

 • Sneek
 • Dokkum
 • Drachten
 • Franeker
 • Harlingen
 • Heerenveen
 • Oosterwolde

Onze LocatieBel ons
058-2664085

Contact ons via E-mail

Bel ons 058-2664085

Vraag ons scheidingsboekje aan

Maak een vrijblijvende afspraak