Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

En je dacht dat het zo goed was geregeld


Goedkoop is duurkoop. Het is een oud gezegde met een hoog actualiteitsgehalte. Ook als het om scheiden gaat. In tijden van crisis wordt er op veel dingen bezuinigd, ook op scheidingen. Een goed geregelde scheiding kost ogenschijnlijk veel geld en soms is er dat gewoon niet. Zo simpel is het.

Dus wat doe je als je in tijden van financiële krapte je scheiding toch snel wilt regelen? Je gaat op zoek naar goedkope mogelijkheden. Een internetscheiding, bijvoorbeeld, in 3 tot 4 weken geregeld. Je vult een formulier in en alle documenten gaan via de email over en weer. Nauwelijks persoonlijk contact. Je ziet wel hoe het afloopt, laat het maar allemaal snel voorbij zijn….

 

Heel begrijpelijk, maar helaas gaat in de praktijk 90% van de op deze manier geregelde scheidingen mis. 
Natuurlijk snappen wij dat u liever minder dan meer betaalt. Maar een goed geregelde scheiding levert veel op en bespaart veel ellende achteraf. 
Hoezo? 

We geven een voorbeeld van waar het fout kan gaan: beide scheidende partners zijn eigenaar van een huis. De woning zal worden verkocht en één van de partners vertrekt alvast naar een andere woning. De andere partner blijft in de eigen woning en betaalt de hypotheek. Goed geregeld, zou je denken. Daar hoeft niets van op papier. 
De partner, die in het huis blijft wonen, trekt de totale rente af. Daar beginnen de problemen. Zolang een van beide partners nog in het huis woont, maar voor de helft eigenaar is, heeft die persoon ook maar recht op de helft van de aftrek. 
De vertrekkende partner heeft recht op de andere helft gedurende een periode van 2 jaar, maar moet die dan wel zelf betalen. Alleen in het jaar van scheiden kunnen ex gehuwden nog fiscaal optimaliseren. Voor ex samenwoners gaat dit direct mis. 

Als daar geen afspraken over zijn vastgelegd kan een onverwachte belastingaanslag voor een van beide partners het gevolg zijn. Zeker als de woning lang in de verkoop staat. Met veel ruzie en (financieel) gedoe. En dat terwijl je dacht het zo goed was geregeld. 

Daarom, en hier is weer zo’n oud gezegde dat nog steeds hout snijdt: bezint eer ge begint. Wij ervaren dat veel mensen die op een goedkope en ogenschijnlijk snelle manier scheiden, uiteindelijk toch vaak bij De Scheidingsplanner terechtkomen. Voor een herberekening van de scheiding, voor financieel advies en voor de noodzakelijke juridische ondersteuning. 

Ons advies is dan ook: gedegen en deskundig advies kan in eerste instantie kostbaar lijken en het scheidingsproces voor je gevoel vertragen, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit en bespaar je jezelf veel ellende achteraf. Alleen met een goed geregelde scheiding kun je het verleden echt achter je laten. 

Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken