Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Boekentips scheiden of blijven


Scheiden of blijven… een enorm dilemma voor iedereen die met dit vraagstuk te maken krijgt. Het ene moment weet u het echt zeker en het volgende moment twijfelt u weer. En dat is natuurlijk ook logisch, want de beslissing om te gaan scheiden heeft verstrekkende gevolgen. Als u een weloverwogen beslissing wilt nemen, dan kunnen deze 3 boekentips u daar wellicht bij helepn.

Scheiden of blijven – Mira Kirschenbaum

Scheiden of blijven_Mira KirschenbaumScheiden of blijven? Weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze. Of u nu een langdurige relatie hebt of net iemand heeft gevonden, deze vraag is altijd actueel. Veel boeken proberen de breuk te lijmen. Het bijzondere van dit wijze en nuchtere boek is dat het duidelijk maakt waar u tussen kunt kiezen, en op welke gronden.

Mira Kirshenbaum heeft als relatietherapeute twintig jaar lang mensen geholpen bij het zoeken naar de beste oplossing. Haar kennis en ervaring bracht ze bijeen in deze praktische gids. Ze stelt alle cruciale vragen over uw relatie. Vervolgens helpt ze u verder, door stap voor stap, en met veel voorbeelden uit de praktijk, antwoord op die vragen te geven. Het resultaat is altijd positief. Als u wilt blijven zult u al lezend ontdekken hoe waardevol uw relatie is. Als u besluit te scheiden zal dit boek u laten inzien waarom u dat wilt. Ook dat is goed nieuws, want u weet nu waar u aan toe bent, en u geeft twee mensen hun vrijheid terug.

Hou me vast – Sue Johnson

Hou me vast - Sue JohnsonWe zijn allemaal op zoek naar liefde, steun en verbondenheid, maar soms hebben we daar een beetje hulp bij nodig. Die hulp komt van dr. Sue Johnson, ontwikkelaar van Emotionally Focused Couple Therapy. In haar boek Houd me vast maakt Sue Johnson de lezer deelgenoot van haar baanbrekende en buitengewoon succesvolle programma voor het creëren van hechte en veilige relaties. Het boek is een bestseller voor relatietherapeuten en stellen die aan hun relatie willen werken.

Het boek is bedoeld als zelfhulpboek, maar vervangt zeker geen therapie. Belangrijke kernthema’s zijn de oorzaak van problemen in relaties en de oplossing daarvoor. In haar boek vertelt zij de lezer hoe haar programma voor het creëren van hechte en veilige relaties eruit ziet. In zeven helende gesprekken met diverse cliënten uit haar praktijk biedt ze inzicht in de bepalende momenten van een relatie. De problemen van de mensen die figureren in haar boek zijn herkenbaar en de oplossingen die zij bereiken lijken haalbaar voor partners met vergelijkbare problemen.

Onze liefde – Ingeborg Bosch

Hoe elkaar (terug) te vinden en niet (meer) kwijt te raken. Dat is in feiten de essentie van dit boek. Ook al doen huidige relatieproblemen of twijfels wellicht anders vermoeden, de liefde blijkt vaak relatief eenvoudig terug te vinden of te behouden. In dit boek wordt concreet, pakkend en herkenbaar beschreven hoe je dit kunt doen. Daarnaast is het boek vooral ook een samen-doeboek.

Met het door Bosch ontwikkelde model krijgt u inzicht in de wezenlijke fundamenten van een liefdevolle relatie. Aan de hand van een relatietest ziet u en uw partner hoe uw relatie ervoor staat, met daarbij praktische handvatten hoe deze naar eigen wensen te verbeteren. De wederzijdse interesse en de emotionele intimiteit krijgen meer ruimte, waardoor uw liefde weer stroomt of blijft stromen.

Labels:

Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken