Tips voor uw relatie tijdens de coronacrisis

Gepubliceerd op 12-05-2020 door de Scheidingsplanner

Heeft u relatiestress tijdens deze coronacrisis?

Als we alle krantenartikelen mogen geloven, dan gaan wij het na de crisis zeer druk krijgen. De kans is waarschijnlijk groot dat ze gelijk krijgen, want ondanks dat de maatregelen rondom het coronavirus nu wat versoepeld zijn, vraagt de thuissituatie nog steeds veel van ons. Wellicht werkt u nog steeds thuis, geeft u nog altijd les aan uw kinderen, bent u daarnaast nog mantelzorger, noem maar op. Bovendien zijn veel sociale activiteiten weggevallen, waardoor u nog meer op elkaar bent aangewezen. Het meer op elkaars lip zitten kan voor behoorlijk wat relatiestress zorgen. Toch kan deze coronacrisis u juist ook veel brengen!

Pak uw moment!

Juist nu is het een mooi moment om even stil te staan. Stilstaan bij dat wat voor u of uw beiden belangrijk is in het leven. Doordat u meer tijd samen heeft, omdat de activiteiten van u of de kinderen zijn weggevallen, heeft u meer ruimte om samen aan u relatie te werken. Wij geven u graag een aantal tips om u op weg te helpen.

Relatietips voor tijdens de coronacrisis

  • Plan dingen samen! Eet in ieder geval samen. Drie keer per dag samen quality time, hoe mooi is dat? Doe ook leuke dingen met elkaar: maak samen een wandeling (als het rustig is), drink samen een wijntje in de tuin of op het balkon, kook samen, et cetera.
  • Maak ook tijd voor jezelf vrij! Doordat u tijdens deze coronacrisis veel meer op elkaar bent aangewezen en meer tijd met elkaar doorbrengt, kunnen de irritaties soms oplopen. Geef elkaar dus ook de ruimte. Zorg dat u beiden even uw eigen ding kunt doen. Even sporten op welke manier dan ook of een wandeling maken met een vriend of vriendin. Een frisse neus halen is nog steeds toegestaan, mits op 1,5 meter afstand en met niet meer dan 2 personen.
  • Sluit compromissen! Uw relatie bestaat uit twee personen met ieders eigen wensen, karakters en ideeën. Dat kan wel eens botsen. Dit hoeft geen probleem te zijn als u beiden bereid bent om compromissen te sluiten. Kom elkaar dus zo nu en dan tegemoet en doe wat water bij de wijn!
  • Maak plezier met elkaar! Natuurlijk is dit een onzekere tijd, maar het is ook goed om de zorgen eens even aan de kant te zetten. Humor is belangrijk in het leven, dus doe samen eens even lekker gek. Plan een karaokeavond, een pyjama-dag, ga kamperen in uw tuin. Laat dus vooral ook de vrolijke kant van uzelf zien!
  • En niet onbelangrijk… als uw partner iets lief of leuks voor u gedaan heeft, zeg dan eens #daslief! Een compliment laat zowel bij de gever als bij de ontvanger een positief en blij gevoel achter. U kunt er samen weer even tegenaan.

Meer relatietips ontvangen?

Blijkt het dat er geen samen meer is?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u tijdens het eten, koken of de wandeling erachter komt dat er eigenlijk geen samen meer is. Zeker als u al twijfels voor de coronacrisis had, komen deze nu extra onder een vergrootglas te liggen. Weet dan dat wij er ook nu voor u zijn. U kunt nog steeds een afspraak maken voor een persoonlijk kennismakingsgesprek bij een vestiging bij u in de buurt. Uiteraard zonder handen schudden en op gepaste afstand, conform de richtlijnen van het RIVM. Geeft u op dit moment echter liever de voorkeur aan online scheiden via videobellen? Geen probleem, ook dat is bij ons gewoon goed geregeld.