Alpe d'HuZes, tot volgend jaar!

Gepubliceerd op 04-06-2020 door de Scheidingsplanner

Vandaag zou de 15de editie van de Alpe d'HuZes van start gaan, maar door de coronacrisis is het evenement verplaatst naar volgend jaar. De Alpe d’Huzes is een uniek sportief evenement, waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Persoonlijk betrokken bij Alpe d’Huzes

Onze collega Bryan Vloemans van de Scheidingsplanner Den Haag & Rijswijk zou vandaag met Team Rotterdam de berg zes keer gaan beklimmen. Bryan heeft, net als veel andere deelnemers, persoonlijke redenen om deze uitdaging aan te gaan. "Zo’n drie jaar geleden vroeg een vriend mij hem te ondersteunen richting de Alpe d'HuZes" vertelt Bryan. "Zijn vader was inmiddels 25 jaar geleden overleden aan kanker en dit was voor hem een mooi moment om hem te eren."

In het geheugen gegrift

"We vertrokken voor een week naar de Alpe en het was een beleving die voor altijd in m’n geheugen gegrift zal staan" vervolgt Bryan. "Zoveel mensen tezamen, allen eensgezind, zoveel mensen die zich inzetten om hun dierbaren te herdenken en/of te ondersteunen in deze vaak oneerlijke strijd. Allen deze dag strijdend om deze enorme berg te beklimmen om zo aandacht te vragen voor dit goede doel. Zelf heb ik toen besloten hier ooit nog terug te komen als het moment daar zou zijn."

En daar was dan ineens het moment

"Wat ik niet had verwacht was dat het moment zich al zo snel zou aandienen. Begin 2018 werd bij een vriend van mij kanker geconstateerd. Hij was pas 47 jaar, echtgenoot en vader van twee dochters in de tienerleeftijd. Helaas dacht ik, en ook hij, dat het niet zo’n vaart zou lopen. Groot was dan ook de shock toen hij het einde van het jaar niet haalde... en dus is het moment nu daar. Het moment om aandacht te vragen voor dit goede doel."

Trotse partner en sponsor van Alpe d’HuZes!

"Eind vorig jaar bracht ik de Stichting Alpe D'HuZes bij m’n collega’s van de Scheidingsplanner onder de aandacht. Zonder slag of stoot zegden allen unaniem toe, want ook zij kennen allemaal wel iemand die de strijd tegen kanker voert of heeft gevoerd. Ook staan we graag mensen bij om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. De vereniging de Scheidingsplanner is dus trotse partner van de Stichting Alpe d'Huzes en sponsor van Team Rotterdam geworden. Uiteraard vinden we het bijzonder jammer dat het evenement dit jaar niet kan plaatsvinden, maar volgend jaar zijn we er gewoon weer bij als corona het toelaat!"

Credits foto: fotograaf Henny van Ree

Terug naar boven