Aantal scheidingen na vakantieperiode groter

Gepubliceerd op 01-08-2019 door de Scheidingsplanner

Onbezorgd op vakantie?

Vakantie, niet iedereen kijkt er naar uit. Veel gezinnen hebben vakantiestress, die voort kan komen uit al aanwezige relatieconflicten die door zaken als sport, werk, sociale contacten en individuele bezigheden in het dagelijkse leven naar de achtergrond zijn verdrongen.

Als een relatie al spanningen kent, nemen die spanningen vaak juist tijdens de vakantie toe. De druk om 'gezellig te moeten doen' en het 24 uur per dag in elkaars omgeving zijn, eisen dan hun tol. 

Soms wordt de vakantieperiode ook gezien als een laatste mogelijkheid om de relatie nog te redden. Onder het mom van 'laten we het nog een keer proberen' en 'we kunnen de kinderen hun vakantie niet ontnemen'worden koffers tegen beter weten in gepakt. 

Conflicten kunnen tijdens de vakantie escaleren

In plaats van rust te brengen, zorgt een vakantie er dan voor dat conflicten escaleren en opgespaarde irritaties hun weg naar buiten vinden. Partners realiseren zich dat hun relatie niet meer te redden is. Zij besluiten na de vakantie uit elkaar te gaan. Een heftige beslissing, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. 

Gevolgen beslissing scheiding

Juist als emoties de overhand dreigen te nemen, is het belangrijk dat u zich realiseert dat er bij een scheiding een groot aantal praktische zaken geregeld moet worden. Zoals:

  • Waar gaat u wonen? Moet de woning verkocht worden of kan een van de partners de woning misschien overnemen?
  • Welke afspraken moeten er gemaakt worden over de kinderen? En welke financiële afspraken moeten hierover gemaakt worden?
  • Moet er een partneralimentatie worden afgesproken en wat betekent dat voor het inkomen van beide partners na de scheiding?

U vindt hier meer informatie over op 'Scheiden en de financiën'

Neem de beslissing om te gaan scheiden overigens nooit alleen maar uit emotie. Een scheiding heeft veel impact op uw leven, denk dus goed na over het vraagstuk 'Scheiden of blijven'

Zoek hulp bij uw scheiding

Uw scheiding kent veel gevolgen. Scheidende mensen geven aan dat zij het lastig vinden om het overzicht te bewaren en om samen afspraken te maken. Door onvoldoende kennis over rechten en plichten vinden zij vooral het afwikkelen van de financiën een moeilijk vraagstuk. Een Scheidingsplanner kan u helpen bij het nemen van beslissingen over deze zaken. Door beide partners inzicht te geven in de financiële gevolgen van de scheiding kan er sneller overeenstemming ontstaan. U regelt samen uw zaken. Beslissingen worden u niet opgelegd of worden niet afgedwongen. En daarmee neemt de houdbaarheid van de door u genomen beslissingen sterk toe.

Terug naar boven