Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Scheiden met kinderen

Kinderen op de eerste plaats
Hoe u het ook wendt of keert, een scheiding is voor een kind altijd vervelend. Daarom is het van groot belang dat uw kinderen zo min mogelijk last hebben van de scheiding. Nu en in de toekomst. Want de toekomst van de kinderen moet goed zijn. Op emotioneel gebied uiteraard, maar ook op financieel en praktisch vlak. Het is immers voor kinderen heel belangrijk dat hun leven na de scheiding zo min mogelijk verandert.

Ouderschapsplan: voor de toekomst
Na de scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor de kinderen, zowel voor de dagelijkse zorg als voor de financiën. De Scheidingsplanner zorgt samen met u dat al deze zaken goed geregeld worden. Wij stellen samen met u een ouderschapsplan op, waarin precies wordt opgenomen hoe de zorg voor de kinderen wordt verdeeld. Hierbij adviseren we u over de verschillende vormen van ouderschap, zoals co-ouderschap. Ook bevat het ouderschapsplan een uitgebreide berekening van de kinderalimentatie, exact toegespitst op uw situatie. De Scheidingsplanner heeft hiervoor een unieke rekenmethode ontwikkeld waarin in één oogopslag duidelijk is wie welke kosten moet betalen en wanneer. Maar ook ziet u direct waar dat bedrag op gebaseerd is. Zo weet u zeker dat de kosten voor de kinderen goed verdeeld worden. En wanneer er na verloop van tijd iets verandert in uw situatie, dan bekijken we uw situatie gewoon opnieuw.

Alvast een indicatie van de kinderalimentatie? Via onze rekenmethode kunt u zelf alvast een indicatieve berekening maken van de kinderalimentatie. Wilt u liever een precieze berekening? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Artikelen over thema

Model ouderschapsplan
Ouderschapsplan voorbeeld en model

Bij een scheiding met minderjarige kinderen bent u als ouders verplicht om tijdens het scheidingstraject samen een ouderschapsplan op te stellen. In het ouderschapsplan komen alle afspraken te staan die te maken hebben met de toekomst van uw kinderen en […]

Lees meer
Wat vinden kinderen belangrijk in een scheiding?
Wat is voor kinderen belangrijk bij een scheiding?

Een scheiding heeft veel impact op kinderen, hun gezinsleven gaat er immers heel anders uitzien. Papa en mama niet meer dagelijks zien, een nieuwe woning en misschien zelfs een naar een nieuwe school. Hoeveel impact uw scheiding op uw kinderen […]

Lees meer
Hoe vertelt u uw kinderen dat u gaat scheiden?
Hoe vertelt u uw kinderen dat u gaat scheiden?

Een scheiding is voor kinderen verdrietig. Toch is er voor kinderen na een scheiding ook een nieuwe toekomst. Dit is wel afhankelijk van hoe u er als ouders in slaagt een goede ouderrelatie te hebben tijdens en na de scheiding. […]

Lees meer

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden

Uw huwelijk is op een punt aangekomen waarop u aan scheiden denkt. Maar u twijfelt nog. Welke stappen neemt u en wie kan u adviseren?

ONTDEK UW OPTIES
Ik-wil-zeker-scheiden

U bent eruit: u en uw partner gaan scheiden. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe regelt u alles zo goed
mogelijk voor later?

NEEM UW EERSTE STAP
Ik zit er midden in

U zit midden in de hectische periode die scheiding heet.
En soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Hoe krijgt u weer overzicht?

VIND SNEL HULP
Ik-ben-al-gescheiden

Uw scheiding is achter de rug. Toch spoken er nog zaken door uw hoofd. U wilt deze graag afronden. Maar hoe pakt
u dat aan?

ZOEK UW OPLOSSING

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden Ik-wil-zeker-scheiden
Ik-zit-er-midden-in Ik-ben-al-scheiden

Onze diensten

Gaat u scheiden? U staat er niet alleen voor. De Scheidingsplanner begeleidt uw scheiding van begin tot eind. Dat geeft een zeker gevoel.

Ook als u niet getrouwd bent, wilt u uw relatie op een goede manier afwikkelen. Zodat u daarna op een prettige manier weer verder kunt.

Mediation kan een hoop ellende voorkomen. Praat met elkaar en doe het samen. Zodat u na de scheiding met een goed gevoel weer
verder kunt.

Alimentatie een lastig onderwerp? Niet bij de Scheidingsplanner. Met onze unieke reken-methode weet u snel waar u aan toe bent. Nu en in de toekomst.

Uw situatie opnieuw bekeken. Met een frisse blik, onpartijdig en professioneel. Dat is een second opinion van de Scheidingsplanner. En dat voelt wel zo prettig.

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen