Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Eigen huis en vermogen

Als u gaat scheiden en samen een koophuis bezit, zal het huis tussen beide partners “verdeeld” moeten worden. Het kan zijn dat het huis verkocht wordt en beide partners delen in de opbrengst. Of wellicht blijft een van u beiden in het huis wonen en wordt de hypotheek op naam van die partner gezet. De andere partner wordt dan uitgekocht. Welke optie u ook kiest, het is belangrijk om alle aspecten die bij de verdeling van het huis komen kijken goed te regelen. U wilt immers ook na de scheiding een plezierige plek om thuis te komen hebben!

Huis verkopen of behouden
Bij de verdeling van de eigen woning bij scheiding komt aardig wat kijken. Wat is de waarde van de woning en de hoogte van de resterende hypotheekschuld? Welke verzekeringen of beleggingen zijn aan de woning verbonden? En wil een van beide partners in het huis blijven wonen en de andere partner uitkopen, of wordt het huis verkocht? Kortom, de verdeling van het huis kan nogal een klus zijn. De Scheidingsplanner helpt u hierbij graag, of u het huis nu wilt behouden of verkopen. Wij zetten niet alleen alle financiële zaken voor u op een rij, maar we geven ook antwoord op praktische vragen. Bijvoorbeeld wat de nieuwe hypotheeklasten zijn. Maar ook hoe u deze verandering in uw belastingaangifte opneemt. Zo heeft u snel duidelijkheid. Zodat u straks naar volle tevredenheid kunt wonen, in welk huis dan ook!

Scheidingsboekje

SCHEIDINGSBOEKJE

Scheidingsboekje

"Alles wat u moet weten en kunt doen bij een scheiding"

Wilt u thuis in alle rust verder lezen wat er bij uw scheiding komt kijken? Bestel dan ons gratis boekje “Een nieuwe start...”. Voor u zelf of voor iemand anders. In ons boekje vindt u alles wat u moet weten over scheiden. In heldere en duidelijke taal, zodat u precies weet wat belangrijk is in deze hectische periode. En voor verdere vragen staan we uiteraard ook graag voor u klaar.

Vraag nu het scheidingsboekje aan

Artikelen over thema

Scheiden met een eigen onderneming
Scheiden een probleem? Ja, een zorgprobleem…

Dat scheiden niet leuk is snapt iedereen. Dat wil niet zeggen dat elke scheiding grote problemen met zich mee zal brengen. Genoeg scheidingen verlopen zonder problemen. Toch is er iets wat bij elke scheiding aan de orde is: scheiden brengt […]

Lees meer
Scheiden met eigen huis en haard

Bij scheidingen waar partners in gemeenschap van goederen gehuwd zijn en waar een eigen woning in het geding is, kunnen beide partners overeenkomen dat een van hen in het huis blijft wonen en de hypotheek overneemt. In dat geval verandert […]

Lees meer

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden

Uw huwelijk is op een punt aangekomen waarop u aan scheiden denkt. Maar u twijfelt nog. Welke stappen neemt u en wie kan u adviseren?

ONTDEK UW OPTIES
Ik-wil-zeker-scheiden

U bent eruit: u en uw partner gaan scheiden. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe regelt u alles zo goed
mogelijk voor later?

NEEM UW EERSTE STAP
Ik zit er midden in

U zit midden in de hectische periode die scheiding heet.
En soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Hoe krijgt u weer overzicht?

VIND SNEL HULP
Ik-ben-al-gescheiden

Uw scheiding is achter de rug. Toch spoken er nog zaken door uw hoofd. U wilt deze graag afronden. Maar hoe pakt
u dat aan?

ZOEK UW OPLOSSING

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden Ik-wil-zeker-scheiden
Ik-zit-er-midden-in Ik-ben-al-scheiden

Onze diensten

Gaat u scheiden? U staat er niet alleen voor. De Scheidingsplanner begeleidt uw scheiding van begin tot eind. Dat geeft een zeker gevoel.

Ook als u niet getrouwd bent, wilt u uw relatie op een goede manier afwikkelen. Zodat u daarna op een prettige manier weer verder kunt.

Mediation kan een hoop ellende voorkomen. Praat met elkaar en doe het samen. Zodat u na de scheiding met een goed gevoel weer
verder kunt.

Alimentatie een lastig onderwerp? Niet bij de Scheidingsplanner. Met onze unieke reken-methode weet u snel waar u aan toe bent. Nu en in de toekomst.

Uw situatie opnieuw bekeken. Met een frisse blik, onpartijdig en professioneel. Dat is een second opinion van de Scheidingsplanner. En dat voelt wel zo prettig.

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen