Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Alleen scheiden

Helaas is het niet altijd mogelijk het scheidingstraject samen met uw partner te doorlopen. Een van de partners kan dit te emotioneel vinden of bang zijn dat de eigen belangen niet goed behartigd worden. Wat de reden ook is, wij begrijpen het als geen ander als u voor een individueel traject wilt kiezen. Toch kan het voor beide partijen heel prettig zijn om het traject gezamenlijk te doorlopen. Omdat u beiden achter de gemaakte afspraken staat, kunt u vaak de scheiding veel beter afsluiten. Ook in een later stadium kan er nog een verzoek worden gestuurd aan de andere partner om met elkaar in gesprek te gaan. Daarbij wijzen we op de voordelen van samen scheiden. Onze ervaring is dat de partner vaak positief reageert op een uitnodiging van de Scheidingsplanner.

Afspraken maken in overleg
Als u of uw partner geen basis ziet voor een gezamenlijke scheiding kunt u de Scheidingsplanner inschakelen om uw belangen volledig te behartigen. Wij zijn uw vertrouwenspersoon en nemen u het gehele proces uit handen, inclusief het contact met de adviseur of advocaat van uw partner. Ons uitgangspunt is dat wij proberen zoveel mogelijk in overleg met de andere partij tot afspraken te komen. Zo worden uw belangen volledig behartigd en staat u toch beiden achter de gemaakte afspraken. En dat blijkt vaak bij te dragen aan een goede verstandhouding tussen u en uw ex-partner na afloop van het huwelijk. Iets wat, zeker als er kinderen zijn, heel belangrijk is. Maar ook zelf komt u op deze manier met een positiever gevoel uit de scheiding dan wanneer er strijd is geweest. En dat maakt het een stuk prettiger om op een positieve manier uw leven weer op te pakken.

Juridische stappen?
Mocht het, ondanks alle inzet, echt niet lukken om in overleg te treden met uw partner, dan is een gang naar de rechter onvermijdelijk. Ook in dat geval zorgt de Scheidingsplanner voor alles wat hierbij komt kijken. Want een goede afwikkeling van uw scheiding is de beste basis voor uw verdere leven.

Artikelen over thema

Bij de Scheidingsplanner staan de kinderen in een scheiding centraal
Kindergebonden budget? Geen onderdeel kinderalimentatie!

Een uitspraak die flinke gevolgen kan hebben voor alimentatieplichtig Nederland. Dat kan je wel stellen over uitspraak van de Hoge Raad van 9 oktober over kinderalimentatie. Het hoogste rechtsprekende orgaan van ons land was heel duidelijk. De hoogte van de kinderalimentatie wordt sinds […]

Lees meer
boeken
Scheiden zonder rechter: zegen of zorg?

In 2014 diende toenmalig staatssecretaris Teeven een wetsvoorstel in wat scheiden zonder rechter mogelijk moet maken. Op dit moment ligt dit voorstel nog te wachten op definitieve goedkeuring. Maar als de wet later dit jaar is ingegaan, kunnen getrouwde stellen […]

Lees meer

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden

Uw huwelijk is op een punt aangekomen waarop u aan scheiden denkt. Maar u twijfelt nog. Welke stappen neemt u en wie kan u adviseren?

ONTDEK UW OPTIES
Ik-wil-zeker-scheiden

U bent eruit: u en uw partner gaan scheiden. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe regelt u alles zo goed
mogelijk voor later?

NEEM UW EERSTE STAP
Ik zit er midden in

U zit midden in de hectische periode die scheiding heet.
En soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Hoe krijgt u weer overzicht?

VIND SNEL HULP
Ik-ben-al-gescheiden

Uw scheiding is achter de rug. Toch spoken er nog zaken door uw hoofd. U wilt deze graag afronden. Maar hoe pakt
u dat aan?

ZOEK UW OPLOSSING

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden Ik-wil-zeker-scheiden
Ik-zit-er-midden-in Ik-ben-al-scheiden

Onze diensten

Gaat u scheiden? U staat er niet alleen voor. De Scheidingsplanner begeleidt uw scheiding van begin tot eind. Dat geeft een zeker gevoel.

Ook als u niet getrouwd bent, wilt u uw relatie op een goede manier afwikkelen. Zodat u daarna op een prettige manier weer verder kunt.

Mediation kan een hoop ellende voorkomen. Praat met elkaar en doe het samen. Zodat u na de scheiding met een goed gevoel weer
verder kunt.

Alimentatie een lastig onderwerp? Niet bij de Scheidingsplanner. Met onze unieke reken-methode weet u snel waar u aan toe bent. Nu en in de toekomst.

Uw situatie opnieuw bekeken. Met een frisse blik, onpartijdig en professioneel. Dat is een second opinion van de Scheidingsplanner. En dat voelt wel zo prettig.

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Vrijblijvende afspraak maken
Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Contact opnemen
Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Alimentatie berekenen
Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Scheidingsboekje aanvragen

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen