Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Kinderalimentatie

Na scheiding blijft u samen verantwoordelijk voor de kinderen, zowel voor de zorg als voor de financiën. Het is natuurlijk erg belangrijk dat uw kinderen op financieel en emotioneel gebied zo min mogelijk merken van de scheiding. Wanneer u de Scheidingsplanner inschakelt om de kinderalimentatie te laten berekenen, bent u daarvan verzekerd en weten beide ouders wat er met het geld gebeurt . Daarnaast kan een Scheidingsplanner u doorverwijzen naar een kindercoach.

De rekenmethode van de Scheidingsplanner
De hoogte van de kinderalimentatie is niet alleen van het inkomen afhankelijk, maar ook van de woning waar uw kinderen gaan wonen en de periodes waarin deze bij de andere ouder zijn. Wij hebben een unieke rekenmethode ontwikkeld waarin we precies laten zien wie welk bedrag, wanneer en waarvoor moet betalen. U ziet direct waar de hoogte van het bedrag op gebaseerd is.

Ons model zorgt niet alleen voor duidelijkheid en transparantie, maar ook voor wederzijds begrip bij zowel de betaler als de ontvanger. Daarnaast zorgt het voor een betere communicatie met de kinderen, omdat ook zij weten dat niet alles door alleen mama of papa betaald wordt. En het model is ook goed toe te passen wanneer er omstandigheden veranderen, zoals bij het verliezen van een baan of een studie van de kinderen.

Afspraak maken
Wilt u een gevoel krijgen bij de hoogte van de kinderalimentatie? Dan kunt u deze globaal zelf berekenen met onze alimentatieberekening. Voor het precieze bedrag is het slim om samen met een Scheidingsplanner uw totale situatie door te nemen. Hiervoor kunt u vrijblijvend een afspraak maken met één van onze deskundigen in de buurt.

Zie ook: Gewijzigde rekenregels kinderalimentatie

Onze Waardering


De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00
Bekijk alle vestigingen