Bel ons
085-487 12 00

werkdagen van 9:00 - 17:00

Alimentatie

U heeft besloten niet meer verder te willen gaan met elkaar of legt zich neer bij de beslissing van uw partner om te scheiden. Na de echtscheiding blijft u echter wettelijk verplicht om financieel voor elkaar en uw eventuele kinderen te zorgen.

Kinderalimentatie Voor de kinderen bent u beiden, naar draagkracht, onderhoudsplichtig. U bent minder vrij om wat betreft de kinderalimentatie afwijkende afspraken te maken. Kinderen hebben recht op alimentatie tot ze 21 jaar zijn of nog langer indien ze bijvoorbeeld studerend of behoeftig zijn.

Partneralimentatie Met partneralimentatie draagt degene met het hoogste inkomen bij aan de kosten van levensonderhoud voor de partner met het laagste inkomen. partneralimentatie is alleen wettelijk verplicht bij een huwelijk of een geregistreerd partnerschap. De maximale duur van partneralimentatie is 12 jaar, maar de wetgever is voornemens deze duur in te perken en meer te kijken naar de eigen verdiencapaciteit van de partners. Hoeveel en hoelang u partneralimentatie moet betalen of kunt ontvangen is in onderling overleg af te spreken. U kunt met uw partner afspreken om geen alimentatie aan elkaar te betalen. Dit moet u dan wel vastleggen in het convenant. De hoogte van de partneralimentatie kan ook van invloed zijn op de afspraken die zijn gemaakt over de gezamenlijke woning. De Scheidingsplanner geeft u graag inzicht in uw mogelijkheden en situatie.

Artikelen over thema

Scheidingsplanner_Scheiden_met_kinderen2
Hoeveel ouders heb jij?

In het rapport “Kind en ouders in de 21e eeuw”, adviseert de Staatscommissie Herijking Ouderschap om juridisch ouderschap voor meer dan twee ouders mogelijk te maken. Immers, zo zegt de commissie, steeds meer kinderen hebben ook daadwerkelijk meer dan twee ouders. Soms omdat er een donorvader of donormoeder betrokken is, soms omdat de ouders gescheiden zijn en de stiefouder ook zeer betrokken is.

(Lees meer)

Scheidingsplanner_Alimentatie_berekenen
Alimentatie en eigen onderneming

Veel ondernemers zien hun eigen bedrijf toch een beetje als hun kindje. Reden dus genoeg om uw onderneming bij een scheiding niet te vergeten. Het zou natuurlijk wel erg zuur zijn als het einde van uw huwelijk ook het einde van uw onderneming betekent.

(Lees meer)

Scheidingsplanner_Alleenscheiden1
Help: mijn ex-partner betaalt de indexering niet!

Op 1 januari 2016 is de hoogte van kinder- en partneralimentatie met 1,3 procent verhoogd: de jaarlijkse indexering. De indexering gaat automatisch in. Uw ex- partner is wettelijk verplicht het verhoogde bedrag uit zichzelf te betalen. Maar wat als dat niet gebeurt? Ook niet na herhaaldelijk vragen? Dat komt helaas vaker voor je denkt. Er zijn gevallen bekend waarin de indexering zelfs jarenlang niet wordt betaald. Erg vervelend! Wat doe je in zo’n geval? (Lees meer)

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden

Uw huwelijk is op een punt aangekomen waarop u aan scheiden denkt. Maar u twijfelt nog. Welke stappen neemt u en wie kan u adviseren?

ONTDEK UW OPTIES
Ik-wil-zeker-scheiden

U bent eruit: u en uw partner gaan scheiden. Wat komt daar allemaal bij kijken? En hoe regelt u alles zo goed
mogelijk voor later?

NEEM UW EERSTE STAP
Ik zit er midden in

U zit midden in de hectische periode die scheiding heet.
En soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Hoe krijgt u weer overzicht?

VIND SNEL HULP
Ik-ben-al-gescheiden

Uw scheiding is achter de rug. Toch spoken er nog zaken door uw hoofd. U wilt deze graag afronden. Maar hoe pakt
u dat aan?

ZOEK UW OPLOSSING

Wat is uw situatie?

Ik-overweeg-te-gaan-scheiden Ik-wil-zeker-scheiden
Ik-zit-er-midden-in Ik-ben-al-scheiden

Onze diensten

Gaat u scheiden? U staat er niet alleen voor. De Scheidingsplanner begeleidt uw scheiding van begin tot eind. Dat geeft een zeker gevoel.

Ook als u niet getrouwd bent, wilt u uw relatie op een goede manier afwikkelen. Zodat u daarna op een prettige manier weer verder kunt.

Mediation kan een hoop ellende voorkomen. Praat met elkaar en doe het samen. Zodat u na de scheiding met een goed gevoel weer
verder kunt.

Alimentatie een lastig onderwerp? Niet bij de Scheidingsplanner. Met onze unieke reken-methode weet u snel waar u aan toe bent. Nu en in de toekomst.

Uw situatie opnieuw bekeken. Met een frisse blik, onpartijdig en professioneel. Dat is een second opinion van de Scheidingsplanner. En dat voelt wel zo prettig.

Direct regelen!

Telefoon

Gaat u scheiden? En zit u vol vragen? Kom voor een vrijblijvend adviesgesprek naar de Scheidingsplanner.

Telefoon

Heeft u een vraag en wilt of kunt u niet wachten op een antwoord, bel ons. Dan helpen wij u direct.

Calculator

Wel of geen alimentatie? En hoeveel dan precies? Krijg snel antwoord via de Scheidingsplanner.

Formulier

Meer duidelijkheid over uw scheiding? Vraag het Scheidingsboekje "Een nieuwe start..." aan.

Direct regelen!

Icon-telefoonIcon-calculator
Telefonisch contact
Alimentatie berekenen
Icon-werkmapIcon-afspraak
Scheidingsboekje aanvragen
Afspraak maken
De Scheidingsplanner Secretariaat | Kortekade 60 | 3062 GT Rotterdam NL | 085-487 12 00